Rethymno Web News


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Rethymno Web News
Rethymno Web News
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Το Φαράγγι των Μύλων, μια εύκολη διαδρομή για την επόμενη εκδρομή σας!
Κάντε κλίκ στο παρακάτω link

Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων 2018-010

Πρόσφατα Θέματα
»  Τελεσίγραφο για σύνδεση ταμειακών και POS – Έρχονται πρόστιμα
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Φεβ 08, 2024 10:56 pm από Admin

» Ερευνα-σοκ! Ο αργός «θάνατος» του Ελληνα αγρότη με οργανωμένο σχέδιο
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤετ Φεβ 07, 2024 8:02 pm από Admin

» ΦΠΑ: Έρχεται η αυτόματη επιστροφή – Ποιους αφορά – Πότε θα ξεκινήσει
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Φεβ 01, 2024 11:42 am από Admin

» Η γλώσσα των κουτσαβάκηδων (το λεξικό της μαγκιάς)
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΔευ Ιαν 29, 2024 8:39 pm από Admin

» Έρχεται νέο σύστημα με αυτόματες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για χρέη στην εφορία
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΔευ Ιαν 22, 2024 2:40 pm από Admin

» Ενημέρωση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤρι Ιαν 16, 2024 7:03 pm από Admin

» Πώς θα βρείτε τα «χαμένα» σας ένσημα πριν το 2002
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Ιαν 11, 2024 8:24 pm από Admin

» Ο σεισμός-μαμούθ που ανύψωσε την Κρήτη και δημιούργησε τσουνάμι 12 μέτρων
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2024 8:52 pm από Admin

» Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής με την πρωτοποριακή τεχνική της ρομποτική
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠαρ Δεκ 29, 2023 8:41 pm από Admin

» Ανοίγει η πλατφόρμα εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου – Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Δεκ 28, 2023 9:38 pm από Admin

» Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αυξάνονται οι εισφορές τους το 2024 - Τα νέα ποσά
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤρι Δεκ 26, 2023 1:02 pm από Admin

» ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΨΟΥΜΕ;
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΔευ Δεκ 25, 2023 9:36 pm από Admin

» Δερματικα προβληματα – μυκητιαση, αλλεργικη δερματιτιδα, ψωρα σκυλου
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΔευ Δεκ 25, 2023 9:22 pm από Admin

» Λεϊσμανίωση (Καλαζάρ) : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΔευ Δεκ 25, 2023 9:17 pm από Admin

» 35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Δεκ 07, 2023 9:14 pm από Admin

» Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ζωντανά ένζυμα στο μέλι
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Νοε 02, 2023 10:17 pm από Admin

» Τρεις νέες – τούρμπο ποικιλίες ελιάς με αντοχή στην βερτιτσιλίωση
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Σεπ 28, 2023 11:39 pm από Admin

» Νέα απόφαση του ΣτΕ βγάζει οριστικά εκτός δασικών χαρτών 7 εκατ. στρέμματα
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠαρ Μάης 05, 2023 11:15 pm από Admin

» Ανοίγει η πλατφόρμα για τα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤρι Μάης 02, 2023 10:06 pm από Admin

» Πενταετής παραγραφή για τα χρέη στους ΟΤΑ
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠαρ Απρ 14, 2023 9:35 pm από Admin

» ΕΣΠΑ: Τα 3 προγράμματα για να επενδύσουν οι αγρότες με κοινοτικό χρήμα
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤετ Μαρ 29, 2023 12:20 pm από Admin

» «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Βγήκε ο οδηγός του προγράμματος-Δικαιούχοι και προύποθέσεις (έγγραφο)
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠεμ Μαρ 23, 2023 11:54 pm από Admin

»  Πως να φτιάξω μόνος μου θειασβέστιο;
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΚυρ Φεβ 19, 2023 7:37 pm από Admin

» Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές!
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤρι Νοε 15, 2022 8:13 pm από Admin

»  Επιστήμονες από την Κρήτη ρίχνουν φως σε βακτήριο που πλήττει καλλιέργειες, όπως την ελιά και το αμπέλ
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤρι Φεβ 08, 2022 12:00 pm από Admin

» Νομοπαρασκευαστική για τα κληροτεμάχια
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠαρ Ιαν 21, 2022 9:00 pm από Admin

» Πες μου πού είναι το χωράφι σου, να σου πω τι θα φυτέψεις
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΤρι Ιαν 04, 2022 7:05 pm από Admin

» Κρητικά λουκάνικα ξιδάτα
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΠαρ Δεκ 24, 2021 8:39 pm από Admin

» Ντουκιάνι: Ο ιερός χώρος των παλιών Κρητικών
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΚυρ Νοε 14, 2021 8:47 pm από Admin

» Το μπόλιασμα (κέντρωμα) των δέντρων. Οι τρόποι και πότε γίνεται
Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων I_icon_minitimeΚυρ Οκτ 24, 2021 9:33 am από Admin

RETHYMNO LIVE
ΕΛΛΗΝΑΣ... Ο ΑΕΤΟΣ!

ΡΕΘΥΜΝΟ
Crete-Guns
ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Οι ξενες επεμβασεις στην Ελλαδα 1821-1974

Οι ξενες επεμβασεις στην Ελλαδα 1821-1974

Ο τίτλος μου περιεχόμενα σελίδας
Τροφοδοσία RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Mili-Gorge-Tavern

Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα

Πήγαινε κάτω

Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων Empty Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων

Δημοσίευση από Admin Δευ Αυγ 07, 2017 9:12 am

07.08.2017


Οι φιάλες που θα χρησιμοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου. Η χρέωση ή μη στον καταναλωτή θα επαφίεται στη βούληση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής υπάρχει ήδη η σύμφωνη γνώμη του κλάδου των εστιατόρων.




Τέλος στις φιάλες αμφιβόλου καθαριότητας οι οποίες περιέχουν ελαιόλαδο αμφιβόλου ποιότητας και βρίσκονται στα τραπέζια των εστιατορίων –το γνωστό «λαδόξιδο»– βάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και θα είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν.

Η παραπάνω ρύθμιση θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στις καινούργιες αγορανομικές διατάξεις, στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ), όπως έχουν μετονομαστεί εδώ και λίγα χρόνια, που πρόκειται να εκδοθούν το προσεχές διάστημα. H σχετική δημόσια διαβούλευση επί των νέων ΔΙΕΠΠΥ έχει ολοκληρωθεί από τις 24 Απριλίου 2017, όμως τώρα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Οι φιάλες που θα χρησιμοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου. Η χρέωση ή μη στον καταναλωτή θα επαφίεται στη βούληση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής υπάρχει ήδη η σύμφωνη γνώμη του κλάδου των εστιατόρων.

Η ρύθμιση για το ελαιόλαδο έρχεται να ικανοποιήσει με σημαντική καθυστέρηση ένα πάγιο αίτημα των ελαιοπαραγωγών και θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει. Είχε εξαγγελθεί και το 2014 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Καρασμάνη, αλλά τελικώς δεν νομοθετήθηκε ποτέ. Το χειρότερο για την Ελλάδα είναι ίσως ότι παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται ήδη σε όλα τα άλλα ελαιοπαραγωγά ευρωπαϊκή κράτη και συγκεκριμένα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία από το 2013, στην Ιταλία από το 2014, ενώ πλέον εφαρμόζεται και στην Κύπρο. Γιατί δεν είχε γίνει έως τώρα; Η κουλτούρα που επικρατεί τόσο στους παραγωγούς όσο και στους τελικούς καταναλωτές είναι αυτή της χύμα κατανάλωσης. Το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής ελαιολάδου εξάγεται χύμα στην Ιταλία, όπου τυποποιείται, ενώ η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιεί ελαιολάδο από τον γνωστό τενεκέ.

Το μέτρο αναμένεται να ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ ωφελημένος αναμένεται να είναι και ο κλάδος εστίασης, καθώς αφενός, το εστιατόριο μπορεί να χρεώνει τη φιάλη μιας χρήσης και αφετέρου, ενισχύει το κύρος του, ειδικά εάν επιλέξει κάποια γνωστά βραβευμένα ελαιόλαδα. Αυτοβούλως, άλλωστε, ήδη κάποιες επιχειρήσεις εστίασης, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, έχουν προχωρήσει στη χρήση μη επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών ελαιολάδου, καθώς δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που το ζητούν, με χρέωση 1,5 ευρώ (η φιάλη των 100 ml).

http://www.kathimerini.gr

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1498
Ημερομηνία εγγραφής : 31/07/2013

https://rethymno.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα
 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης