Το Φαράγγι των Μύλων, μια εύκολη διαδρομή για την επόμενη εκδρομή σας!
Κάντε κλίκ στο παρακάτω link
Πρόσφατα Θέματα
RETHYMNO LIVE
ΕΛΛΗΝΑΣ... Ο ΑΕΤΟΣ!
ΡΕΘΥΜΝΟ
Crete-Guns
ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Αισιοδοξία για τους αγρότες στην Κρήτη βλέποντας την τιμή του λαδιού να ξεκινά από τα 3.44 το κιλό στη Λακωνία
Σελίδα 1 από 1
Αισιοδοξία για τους αγρότες στην Κρήτη βλέποντας την τιμή του λαδιού να ξεκινά από τα 3.44 το κιλό στη Λακωνία
26.10.2014
Το παράδειγμα της Λακωνίας ελπίζουν οι ελεαιοπαραγωγοι πως θα ακολουθηθεί και στην Κρήτη, ωστε να μπορούν να ατενίζουν με θετικότερο τρόπο το μέλλον.
Μετά τα 3,44 ευρώ το κιλό που δόθηκαν στην πρώτη δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, αν μη τι άλλο η φετινή σεζόν για το ελαιόλαδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς
Με την ισπανική παραγωγή μειωμένη στο μισό και τις πλημύρες στην ιταλική Λιγουρία να κάνουν ζημιά, το ελληνικό ελαιόλαδο εξελίσσεται σε κρυφό άσσο, μετά από μια δύσκολη χρονιά με δραματική μείωση της παραγωγή.
Πρώτος σύμμαχος ο καιρός που προοιωνίζει ισορροπία σε ότι αφορά στην παραγωγή, δεύτερος, η μειωμένη ισπανική παραγωγή η οποία, αφήνει μεγάλα περιθώρια για διείσδυση του επώνυμου ελληνικού προϊόντος σε μεγάλες αγορές παγκοσμίως.
Οπότε φέτος, «όλα φαίνεται πως είναι στα χέρια» των ελαιοπαραγωγών για το ελληνικό extra παρθένο ελαιόλαδο που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.
Πέρα από την εικόνα της ελληνικής, ιταλικής και ισπανικής αγοράς στο περιοδικό el παρουσιάζονται όλα τα νέα δεδομένα των μεγάλων παγκόσμιων παικτών του ελαιοκομικού κλάδου. Επιπλέον, παρέχεται ένας πλήρης οδηγός για τα μυστικά του βιολογικού δολωματικού ψεκασμού που πραγματοποιείται στα Χανιά της Κρήτης και όλη η νέα τεχνολογία για την ελαιοκαλλιέργεια.
Στην Κρήτη η παραγωγή είναι καλή
Η παραγωγή την νέα ελαιοκομική περίοδο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη τους 80.000 τόνους, αφού τα μηνύματα για φέτος είναι θετικα.
Η παραγωγή σε πανελλαδικο επίπεδο αναμένεται να επουλώσει τις πληγές της περυσινής και να είναι πιο ισορροπημένη, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Πέρυσι ήταν μια καταστροφή για τη χώρα μας με την παραγωγή να πέφτει στους 110-120 χιλ. τόνους και με κατά τόπους ποιοτικά προβλήματα. Αντίθετα εφέτος η ελληνική παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 250 με 280 χιλ. τόνους με καλές ποιότητες.
Σύμφωνα με δηλωσεις του γεωργοοικονομολόγου κ. Βασίλη Ζαμπουνη, πιο αντικειμενικές προβλέψεις αναφέρουν -εκτός από την Κρήτη- την Πελοπόννησο στους 100 χιλ. (με Λακωνία και Μεσσηνία γύρω στους 60 χιλ. τόνους). Οι υπόλοιποι θα προέλθουν από τη νησιωτική (Λέσβο, με λιγότερους από 10 χιλ. τόνους και ίσως λίγο περισσότερους από τα Ιόνια νησιά), ενώ στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιτραπέζιας ελιάς με ό,τι περισσεύει από τα ψιλά μεγέθη να ελαιοποιούνται.
creteplus.gr
Το παράδειγμα της Λακωνίας ελπίζουν οι ελεαιοπαραγωγοι πως θα ακολουθηθεί και στην Κρήτη, ωστε να μπορούν να ατενίζουν με θετικότερο τρόπο το μέλλον.
Μετά τα 3,44 ευρώ το κιλό που δόθηκαν στην πρώτη δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, αν μη τι άλλο η φετινή σεζόν για το ελαιόλαδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς
Με την ισπανική παραγωγή μειωμένη στο μισό και τις πλημύρες στην ιταλική Λιγουρία να κάνουν ζημιά, το ελληνικό ελαιόλαδο εξελίσσεται σε κρυφό άσσο, μετά από μια δύσκολη χρονιά με δραματική μείωση της παραγωγή.
Πρώτος σύμμαχος ο καιρός που προοιωνίζει ισορροπία σε ότι αφορά στην παραγωγή, δεύτερος, η μειωμένη ισπανική παραγωγή η οποία, αφήνει μεγάλα περιθώρια για διείσδυση του επώνυμου ελληνικού προϊόντος σε μεγάλες αγορές παγκοσμίως.
Οπότε φέτος, «όλα φαίνεται πως είναι στα χέρια» των ελαιοπαραγωγών για το ελληνικό extra παρθένο ελαιόλαδο που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.
Πέρα από την εικόνα της ελληνικής, ιταλικής και ισπανικής αγοράς στο περιοδικό el παρουσιάζονται όλα τα νέα δεδομένα των μεγάλων παγκόσμιων παικτών του ελαιοκομικού κλάδου. Επιπλέον, παρέχεται ένας πλήρης οδηγός για τα μυστικά του βιολογικού δολωματικού ψεκασμού που πραγματοποιείται στα Χανιά της Κρήτης και όλη η νέα τεχνολογία για την ελαιοκαλλιέργεια.
Στην Κρήτη η παραγωγή είναι καλή
Η παραγωγή την νέα ελαιοκομική περίοδο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη τους 80.000 τόνους, αφού τα μηνύματα για φέτος είναι θετικα.
Η παραγωγή σε πανελλαδικο επίπεδο αναμένεται να επουλώσει τις πληγές της περυσινής και να είναι πιο ισορροπημένη, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Πέρυσι ήταν μια καταστροφή για τη χώρα μας με την παραγωγή να πέφτει στους 110-120 χιλ. τόνους και με κατά τόπους ποιοτικά προβλήματα. Αντίθετα εφέτος η ελληνική παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 250 με 280 χιλ. τόνους με καλές ποιότητες.
Σύμφωνα με δηλωσεις του γεωργοοικονομολόγου κ. Βασίλη Ζαμπουνη, πιο αντικειμενικές προβλέψεις αναφέρουν -εκτός από την Κρήτη- την Πελοπόννησο στους 100 χιλ. (με Λακωνία και Μεσσηνία γύρω στους 60 χιλ. τόνους). Οι υπόλοιποι θα προέλθουν από τη νησιωτική (Λέσβο, με λιγότερους από 10 χιλ. τόνους και ίσως λίγο περισσότερους από τα Ιόνια νησιά), ενώ στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιτραπέζιας ελιάς με ό,τι περισσεύει από τα ψιλά μεγέθη να ελαιοποιούνται.
creteplus.gr
Παρόμοια θέματα
» Αγρότες: Ποιοι δικαιούνται δάνεια με επιδότηση; – Η χρηματοδότηση στην Κρήτη
» Χρυσή τιμή για το κρητικό λάδι, 3.28 το κιλό
» Οι αγρότες στο Ηράκλειο κλείνουν τους λογιαριασμούς τους κάνοντας “μπλόκο” στις τράπεζες!
» Ανέλαβε διοικητής στην Κρήτη για να σφάξει τον πληθυσμό της-Η αντισταση στη Κρητη επι τουρκοκρατιας
» Τιμή με πλούσιες εκδηλώσεις στην εθελοθυσία του Αρκαδίου
» Χρυσή τιμή για το κρητικό λάδι, 3.28 το κιλό
» Οι αγρότες στο Ηράκλειο κλείνουν τους λογιαριασμούς τους κάνοντας “μπλόκο” στις τράπεζες!
» Ανέλαβε διοικητής στην Κρήτη για να σφάξει τον πληθυσμό της-Η αντισταση στη Κρητη επι τουρκοκρατιας
» Τιμή με πλούσιες εκδηλώσεις στην εθελοθυσία του Αρκαδίου
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Φεβ 08, 2024 10:56 pm από Admin
» Ερευνα-σοκ! Ο αργός «θάνατος» του Ελληνα αγρότη με οργανωμένο σχέδιο
Τετ Φεβ 07, 2024 8:02 pm από Admin
» ΦΠΑ: Έρχεται η αυτόματη επιστροφή – Ποιους αφορά – Πότε θα ξεκινήσει
Πεμ Φεβ 01, 2024 11:42 am από Admin
» Η γλώσσα των κουτσαβάκηδων (το λεξικό της μαγκιάς)
Δευ Ιαν 29, 2024 8:39 pm από Admin
» Έρχεται νέο σύστημα με αυτόματες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για χρέη στην εφορία
Δευ Ιαν 22, 2024 2:40 pm από Admin
» Ενημέρωση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων
Τρι Ιαν 16, 2024 7:03 pm από Admin
» Πώς θα βρείτε τα «χαμένα» σας ένσημα πριν το 2002
Πεμ Ιαν 11, 2024 8:24 pm από Admin
» Ο σεισμός-μαμούθ που ανύψωσε την Κρήτη και δημιούργησε τσουνάμι 12 μέτρων
Τρι Ιαν 02, 2024 8:52 pm από Admin
» Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής με την πρωτοποριακή τεχνική της ρομποτική
Παρ Δεκ 29, 2023 8:41 pm από Admin
» Ανοίγει η πλατφόρμα εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου – Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις
Πεμ Δεκ 28, 2023 9:38 pm από Admin
» Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αυξάνονται οι εισφορές τους το 2024 - Τα νέα ποσά
Τρι Δεκ 26, 2023 1:02 pm από Admin
» ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΨΟΥΜΕ;
Δευ Δεκ 25, 2023 9:36 pm από Admin
» Δερματικα προβληματα – μυκητιαση, αλλεργικη δερματιτιδα, ψωρα σκυλου
Δευ Δεκ 25, 2023 9:22 pm από Admin
» Λεϊσμανίωση (Καλαζάρ) : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δευ Δεκ 25, 2023 9:17 pm από Admin
» 35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
Πεμ Δεκ 07, 2023 9:14 pm από Admin
» Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ζωντανά ένζυμα στο μέλι
Πεμ Νοε 02, 2023 10:17 pm από Admin
» Τρεις νέες – τούρμπο ποικιλίες ελιάς με αντοχή στην βερτιτσιλίωση
Πεμ Σεπ 28, 2023 11:39 pm από Admin
» Νέα απόφαση του ΣτΕ βγάζει οριστικά εκτός δασικών χαρτών 7 εκατ. στρέμματα
Παρ Μάης 05, 2023 11:15 pm από Admin
» Ανοίγει η πλατφόρμα για τα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη
Τρι Μάης 02, 2023 10:06 pm από Admin
» Πενταετής παραγραφή για τα χρέη στους ΟΤΑ
Παρ Απρ 14, 2023 9:35 pm από Admin
» ΕΣΠΑ: Τα 3 προγράμματα για να επενδύσουν οι αγρότες με κοινοτικό χρήμα
Τετ Μαρ 29, 2023 12:20 pm από Admin
» «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Βγήκε ο οδηγός του προγράμματος-Δικαιούχοι και προύποθέσεις (έγγραφο)
Πεμ Μαρ 23, 2023 11:54 pm από Admin
» Πως να φτιάξω μόνος μου θειασβέστιο;
Κυρ Φεβ 19, 2023 7:37 pm από Admin
» Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές!
Τρι Νοε 15, 2022 8:13 pm από Admin
» Επιστήμονες από την Κρήτη ρίχνουν φως σε βακτήριο που πλήττει καλλιέργειες, όπως την ελιά και το αμπέλ
Τρι Φεβ 08, 2022 12:00 pm από Admin
» Νομοπαρασκευαστική για τα κληροτεμάχια
Παρ Ιαν 21, 2022 9:00 pm από Admin
» Πες μου πού είναι το χωράφι σου, να σου πω τι θα φυτέψεις
Τρι Ιαν 04, 2022 7:05 pm από Admin
» Κρητικά λουκάνικα ξιδάτα
Παρ Δεκ 24, 2021 8:39 pm από Admin
» Ντουκιάνι: Ο ιερός χώρος των παλιών Κρητικών
Κυρ Νοε 14, 2021 8:47 pm από Admin
» Το μπόλιασμα (κέντρωμα) των δέντρων. Οι τρόποι και πότε γίνεται
Κυρ Οκτ 24, 2021 9:33 am από Admin