How to get to Mili Gorge Tavern in Rethymno by bus?
https://moovitapp.com/index/en/public_transit-Mili_Gorge_Tavern-Rethimno-site_131903692-5638?fbclid=IwY2xjawGl9p9leHRuA2FlbQIxMQABHYpdLIxA8yQcWLAE_jmNAHzPaFPlT4YWY6kyZY3-Z0YJ60WlZoJtiFRh7Q_aem_BCiAEl-_nWR4XN38a3corg
How to get to Mili Gorge Tavern in Rethymno by bus? |
Πρόσφατα Θέματα
Το Φαράγγι των Μύλων, μια εύκολη διαδρομή για την επόμενη εκδρομή σας!
Κάντε κλίκ στο παρακάτω link
RETHYMNO LIVE
ΕΛΛΗΝΑΣ... Ο ΑΕΤΟΣ!
ΡΕΘΥΜΝΟ
Crete-Guns
ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Mili-Gorge-Tavern
" />'Ιδρυση επιχείρησης με μια απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια υπηρεσία
Σελίδα 1 από 1
'Ιδρυση επιχείρησης με μια απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια υπηρεσία
22.02.2016
Με μία απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία και χωρίς την υποχρέωση υποβολής πλειάδας δικαιολογητικών θα δίνονται από τον Ιούνιο οι άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η «ΗτΣ» αποκαλύπτει το σχέδιο της υφυπουργού Βιομηχανίας Θ. Τζάκρη για την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στους προαναφερόμενους κλάδους.
Ομάδα εργασίας σε συνεργασία με κλιμάκια της Παγκόσμιας Τράπεζας έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή των πολυάριθμων δικαιολογητικών που χρειάζονται για τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών και μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ετοιμάσει τη σχετική νομοθεσία που θα καταργεί σειρά διαδικασιών. Η βασική φιλοσοφία είναι η επιχείρηση να ξεκινά αμέσως τη δραστηριότητά της και ο έλεγχος των δικαιολογητικών να γίνεται εκ των υστέρων. Για τον λόγο αυτό οι κλάδοι θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη μεταποίηση τροφίμων και ποτών, μέχρι σήμερα η αδειοδότηση γίνεται ως εξής:
Βήμα 1: Άδεια εγκατάστασης με κατάθεση δικαιολογητικών. Τα πιο βασικά δικαιολογητικά είναι:
Βεβαίωση χρήσεων γης. Είναι το πιο βασικό δικαιολογητικό, για να διασφαλισθεί ο επενδυτής ότι μπορεί να εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο χώρο. Η βεβαίωση χρήσεων γης εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων.
Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), αν πρόκειται για μεγάλη μονάδα. Εκδίδεται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και χρειάζεται αρκετό χρόνο.
Βήμα 2: Συγκέντρωση δικαιολογητικών και κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης (για λίγες δραστηριότητες, κυρίως τρόφιμα ζωικής προέλευσης) ή ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας (για τις περισσότερες δραστηριότητες του κλάδου μεταποίησης τροφίμων και ποτών ανεξαρτήτως μεγέθους).
Τα πιο βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσει ο επενδυτής (εκτός από διάφορες Υπεύθυνες Δηλώσεις) είναι:
Σύμφωνη γνώμη υγειονομικής καταλληλότητας από την αρμόδια Υπηρεσία Υγείας ή/και βεβαίωση καταλληλότητας από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης ή την Περιφερειακή Υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Αν στη μονάδα υπάρχει ατμολέβητας: Πιστοποιητικό υδραυλικής δοκιμασίας και πιστοποιητικό παραλαβής του ατμολέβητα.
Αν στη μονάδα υπάρχει δεξαμενή υγραερίου: πιστοποιητικό ελέγχου της δεξαμενής.
Αν στη μονάδα υπάρχει ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος: άδεια ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους.
Αν απαιτείται (π.χ. υπάρχει γεώτρηση): άδεια χρήσης νερού.
Αν απαιτείται (σε πολύ λίγες δραστηριότητες): πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
Η διαφορά μεταξύ της κατάθεσης Υπεύθυνης Δήλωσης (ΥΔ) και της ανακοίνωσης έναρξης λειτουργίας είναι ότι στην πρώτη περίπτωση ο επενδυτής συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και τα υποβάλει στην Αδειοδοτούσα Αρχή μαζί με την ΥΔ, οπότε αν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη, η Αδειοδοτούσα Αρχή σφραγίζει την ΥΔ. Στη δεύτερη περίπτωση ο επενδυτής διατηρεί τα δικαιολογητικά στη μονάδα του και απλώς ανακοινώνει στην Αδειοδοτούσα Αρχή την έναρξη λειτουργίας. Μετά τις αλλαγές η νέα διαδικασία θα προβλέπει:
Θα γίνεται εκτίμηση κινδύνου για τις διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Με βάση τον κίνδυνο, οι επιχειρήσεις θα χωρισθούν στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου, όπου θα μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν μόνο με γνωστοποίηση (notification) προς την αρμόδια αρχή.
Μόνο στις επιχειρήσεις που ο κίνδυνος θα εκτιμηθεί ως υψηλός θα γίνεται έλεγχος εκ των προτέρων.
Όλα τα απαραίτητα στάδια, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από την επιχείρηση θα βασίζονται σε προτυποποιημένες διαδικασίες, έντυπα και χρόνους.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των επιχειρήσεων να μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τη διαδικασία της γνωστοποίησης (notification). Η πολιτεία θα διατηρεί το δικαίωμα εν των υστέρων ελέγχων, όπως άλλωστε γίνεται και στα άλλα κράτη της Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση θα διατηρηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, που αποτελούν υποχρέωση για όλα τα κράτη-μέλη.
Ενδεχομένως θα διατηρηθεί η άδεια εγκατάστασης (με λιγότερα δικαιολογητικά) για την ασφάλεια του επενδυτή και θα επεκταθεί η γνωστοποίηση (notification) με τα ελάχιστα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σίγουρα θα μείνουν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Η ομάδα εργασίας αυτή αφορά την απλοποίηση της αδειοδότησης για ένα ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων, πολύ σημαντικό για τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι αυτές της μαζικής εστίασης όπως τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, τα ψητοπωλεία, οι πιτσαρίες, οι καφετέριες. Επίσης στην ίδια κατηγορία εντάσσονται επιχειρήσεις όπως τα ζαχαροπλαστεία, τα αναψυκτήρια, τα κυλικεία, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, οι υπεραγορές τροφίμων, οι επιχειρήσεις αναψυχής. Οι εργασίες της ομάδας με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων γίνεται με παρουσία κλιμακίων της Παγκόσμιας Τράπεζας, που συνεισφέρουν με την τεχνική τους βοήθεια, καθώς και με παραδείγματα καλών πρακτικών από άλλες χώρες.
Στην παρούσα φάση η διαδικασία Αδειοδότησης για ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος γίνεται σε δύο στάδια:
1. Το στάδιο της προέγκρισης κατά την οποία εξετάζονται οι χωροταξικές/πολεοδομικές προϋποθέσεις ίδρυσης της δραστηριότητας και εκδίδεται σχετική άδεια.
2. Το στάδιο λειτουργίας στο οποίο εξετάζονται οι τεχνικές προϋποθέσεις λειτουργίας της δραστηριότητας και όπου ανάλογα με το υγειονομικό ρίσκο είτε εκδίδεται σχετική άδεια, μετά από σχετικό έλεγχο των υγειονομικών υπηρεσιών είτε γίνεται γνωστοποίηση στη δημοτική αρχή και υπόκεινται σε έλεγχο εκ των υστέρων από της αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Η απλοποίηση θα γίνει με βάση την ακόλουθη λογική που εισηγείται και η Παγκόσμια Τράπεζα και την οποία ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες:
Θα γίνεται εκτίμηση κινδύνου για τις διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Με βάση τον κίνδυνο, οι επιχειρήσεις θα χωρισθούν στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου, όπου θα μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν μόνο με γνωστοποίηση (notification) προς την αρμόδια αρχή.
Μόνο στις επιχειρήσεις που το υγειονομικό ρίσκο θα εκτιμηθεί ως υψηλό θα γίνεται έλεγχος εκ των προτέρων.
Όλα τα απαραίτητα στάδια, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από την επιχείρηση θα βασίζονται σε προτυποποιημένες διαδικασίες, έντυπα και χρόνους.
Πηγή
http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Με μία απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία και χωρίς την υποχρέωση υποβολής πλειάδας δικαιολογητικών θα δίνονται από τον Ιούνιο οι άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η «ΗτΣ» αποκαλύπτει το σχέδιο της υφυπουργού Βιομηχανίας Θ. Τζάκρη για την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στους προαναφερόμενους κλάδους.
Ομάδα εργασίας σε συνεργασία με κλιμάκια της Παγκόσμιας Τράπεζας έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή των πολυάριθμων δικαιολογητικών που χρειάζονται για τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών και μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ετοιμάσει τη σχετική νομοθεσία που θα καταργεί σειρά διαδικασιών. Η βασική φιλοσοφία είναι η επιχείρηση να ξεκινά αμέσως τη δραστηριότητά της και ο έλεγχος των δικαιολογητικών να γίνεται εκ των υστέρων. Για τον λόγο αυτό οι κλάδοι θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη μεταποίηση τροφίμων και ποτών, μέχρι σήμερα η αδειοδότηση γίνεται ως εξής:
Βήμα 1: Άδεια εγκατάστασης με κατάθεση δικαιολογητικών. Τα πιο βασικά δικαιολογητικά είναι:
Βεβαίωση χρήσεων γης. Είναι το πιο βασικό δικαιολογητικό, για να διασφαλισθεί ο επενδυτής ότι μπορεί να εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο χώρο. Η βεβαίωση χρήσεων γης εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων.
Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), αν πρόκειται για μεγάλη μονάδα. Εκδίδεται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και χρειάζεται αρκετό χρόνο.
Βήμα 2: Συγκέντρωση δικαιολογητικών και κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης (για λίγες δραστηριότητες, κυρίως τρόφιμα ζωικής προέλευσης) ή ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας (για τις περισσότερες δραστηριότητες του κλάδου μεταποίησης τροφίμων και ποτών ανεξαρτήτως μεγέθους).
Τα πιο βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσει ο επενδυτής (εκτός από διάφορες Υπεύθυνες Δηλώσεις) είναι:
Σύμφωνη γνώμη υγειονομικής καταλληλότητας από την αρμόδια Υπηρεσία Υγείας ή/και βεβαίωση καταλληλότητας από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης ή την Περιφερειακή Υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Αν στη μονάδα υπάρχει ατμολέβητας: Πιστοποιητικό υδραυλικής δοκιμασίας και πιστοποιητικό παραλαβής του ατμολέβητα.
Αν στη μονάδα υπάρχει δεξαμενή υγραερίου: πιστοποιητικό ελέγχου της δεξαμενής.
Αν στη μονάδα υπάρχει ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος: άδεια ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους.
Αν απαιτείται (π.χ. υπάρχει γεώτρηση): άδεια χρήσης νερού.
Αν απαιτείται (σε πολύ λίγες δραστηριότητες): πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
Η διαφορά μεταξύ της κατάθεσης Υπεύθυνης Δήλωσης (ΥΔ) και της ανακοίνωσης έναρξης λειτουργίας είναι ότι στην πρώτη περίπτωση ο επενδυτής συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και τα υποβάλει στην Αδειοδοτούσα Αρχή μαζί με την ΥΔ, οπότε αν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη, η Αδειοδοτούσα Αρχή σφραγίζει την ΥΔ. Στη δεύτερη περίπτωση ο επενδυτής διατηρεί τα δικαιολογητικά στη μονάδα του και απλώς ανακοινώνει στην Αδειοδοτούσα Αρχή την έναρξη λειτουργίας. Μετά τις αλλαγές η νέα διαδικασία θα προβλέπει:
Θα γίνεται εκτίμηση κινδύνου για τις διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Με βάση τον κίνδυνο, οι επιχειρήσεις θα χωρισθούν στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου, όπου θα μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν μόνο με γνωστοποίηση (notification) προς την αρμόδια αρχή.
Μόνο στις επιχειρήσεις που ο κίνδυνος θα εκτιμηθεί ως υψηλός θα γίνεται έλεγχος εκ των προτέρων.
Όλα τα απαραίτητα στάδια, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από την επιχείρηση θα βασίζονται σε προτυποποιημένες διαδικασίες, έντυπα και χρόνους.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των επιχειρήσεων να μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τη διαδικασία της γνωστοποίησης (notification). Η πολιτεία θα διατηρεί το δικαίωμα εν των υστέρων ελέγχων, όπως άλλωστε γίνεται και στα άλλα κράτη της Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση θα διατηρηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, που αποτελούν υποχρέωση για όλα τα κράτη-μέλη.
Ενδεχομένως θα διατηρηθεί η άδεια εγκατάστασης (με λιγότερα δικαιολογητικά) για την ασφάλεια του επενδυτή και θα επεκταθεί η γνωστοποίηση (notification) με τα ελάχιστα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σίγουρα θα μείνουν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Η ομάδα εργασίας αυτή αφορά την απλοποίηση της αδειοδότησης για ένα ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων, πολύ σημαντικό για τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι αυτές της μαζικής εστίασης όπως τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, τα ψητοπωλεία, οι πιτσαρίες, οι καφετέριες. Επίσης στην ίδια κατηγορία εντάσσονται επιχειρήσεις όπως τα ζαχαροπλαστεία, τα αναψυκτήρια, τα κυλικεία, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, οι υπεραγορές τροφίμων, οι επιχειρήσεις αναψυχής. Οι εργασίες της ομάδας με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων γίνεται με παρουσία κλιμακίων της Παγκόσμιας Τράπεζας, που συνεισφέρουν με την τεχνική τους βοήθεια, καθώς και με παραδείγματα καλών πρακτικών από άλλες χώρες.
Στην παρούσα φάση η διαδικασία Αδειοδότησης για ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος γίνεται σε δύο στάδια:
1. Το στάδιο της προέγκρισης κατά την οποία εξετάζονται οι χωροταξικές/πολεοδομικές προϋποθέσεις ίδρυσης της δραστηριότητας και εκδίδεται σχετική άδεια.
2. Το στάδιο λειτουργίας στο οποίο εξετάζονται οι τεχνικές προϋποθέσεις λειτουργίας της δραστηριότητας και όπου ανάλογα με το υγειονομικό ρίσκο είτε εκδίδεται σχετική άδεια, μετά από σχετικό έλεγχο των υγειονομικών υπηρεσιών είτε γίνεται γνωστοποίηση στη δημοτική αρχή και υπόκεινται σε έλεγχο εκ των υστέρων από της αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Η απλοποίηση θα γίνει με βάση την ακόλουθη λογική που εισηγείται και η Παγκόσμια Τράπεζα και την οποία ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες:
Θα γίνεται εκτίμηση κινδύνου για τις διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Με βάση τον κίνδυνο, οι επιχειρήσεις θα χωρισθούν στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου, όπου θα μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν μόνο με γνωστοποίηση (notification) προς την αρμόδια αρχή.
Μόνο στις επιχειρήσεις που το υγειονομικό ρίσκο θα εκτιμηθεί ως υψηλό θα γίνεται έλεγχος εκ των προτέρων.
Όλα τα απαραίτητα στάδια, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από την επιχείρηση θα βασίζονται σε προτυποποιημένες διαδικασίες, έντυπα και χρόνους.
Πηγή
http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Παρόμοια θέματα
» Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για ίδρυση τουριστικής επιχείρησης
» Την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία ιδρύει το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
» ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
» Γερμανοτσολιάδες: Η ίδρυση-Ο όρκος
» Επιτροπή Καλλικράτη: Απλή αναλογική, 50%+1, μείωση θητείας, ψήφος στους αλλοδαπούς
» Την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία ιδρύει το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
» ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
» Γερμανοτσολιάδες: Η ίδρυση-Ο όρκος
» Επιτροπή Καλλικράτη: Απλή αναλογική, 50%+1, μείωση θητείας, ψήφος στους αλλοδαπούς
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Κυρ Νοε 17, 2024 6:14 pm από Admin
» Οι επιστήμονες άνοιξαν τελικά τον τάφο του Γολιάθ μετά από χιλιάδες χρόνια και ανακάλυψαν εξαιρετικά συγκλονιστικά μυστικά που έχουν αφήσει όλους πολύ μπερδεμένους.
Σαβ Νοε 16, 2024 8:19 pm από Admin
» Κτηματολόγιο: Τι θα γίνει με όσους δεν υποβάλουν δήλωση
Πεμ Οκτ 31, 2024 6:54 pm από Admin
» Κτηματολόγιο: Παράταση της προθεσμίας διορθώσεων, καταληκτική η ημερομηνία δηλώσεων
Δευ Οκτ 28, 2024 9:15 am από Admin
» Ακίνητα: Έτσι μετατρέπονται τα ακίνητα από “αγνώστου” ιδιοκτήτη σε “γνωστού”-Τι είπε ο Κυρανάκης για τις μεταβιβάσεις
Πεμ Οκτ 10, 2024 8:40 pm από Admin
» Σωτήρης Γκεκόπουλος:Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
Τρι Αυγ 27, 2024 11:59 pm από Admin
» Φαράγγι Μύλων-Ρέθυμνο
Τετ Ιουν 26, 2024 8:52 pm από Admin
» Γκαρσόνια της Ευρώπης: Η Ελλάδα έγινε ακριβώς αυτό που είχαν «προφητέψει
Κυρ Ιουν 23, 2024 10:27 am από Admin
» «Στα κάγκελα» χιλιάδες επαγγελματίες για τα POS!
Τετ Ιουν 05, 2024 10:19 pm από Admin
» Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός ο τουρίστας στο Φαράγγι τον Μύλων
Τετ Ιουν 05, 2024 10:08 pm από Admin
» Εφορία: Θα σε ελέγχει ακόμα κι όταν χρησιμοποιείς το κινητό σου – Δείτε τι κάνουν
Κυρ Ιουν 02, 2024 10:06 pm από Admin
» Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι αλλάζει στους μεγαλύτερους οδηγούς
Κυρ Μάης 12, 2024 10:18 pm από Admin
» Τι απέγινε ο Λάζαρος, αφού τον ανέστησε ο Χριστός
Κυρ Απρ 28, 2024 10:54 pm από Admin
» Τελεσίγραφο για σύνδεση ταμειακών και POS – Έρχονται πρόστιμα
Πεμ Φεβ 08, 2024 10:56 pm από Admin
» Ερευνα-σοκ! Ο αργός «θάνατος» του Ελληνα αγρότη με οργανωμένο σχέδιο
Τετ Φεβ 07, 2024 8:02 pm από Admin
» ΦΠΑ: Έρχεται η αυτόματη επιστροφή – Ποιους αφορά – Πότε θα ξεκινήσει
Πεμ Φεβ 01, 2024 11:42 am από Admin
» Η γλώσσα των κουτσαβάκηδων (το λεξικό της μαγκιάς)
Δευ Ιαν 29, 2024 8:39 pm από Admin
» Έρχεται νέο σύστημα με αυτόματες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για χρέη στην εφορία
Δευ Ιαν 22, 2024 2:40 pm από Admin
» Ενημέρωση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων
Τρι Ιαν 16, 2024 7:03 pm από Admin
» Πώς θα βρείτε τα «χαμένα» σας ένσημα πριν το 2002
Πεμ Ιαν 11, 2024 8:24 pm από Admin
» Ο σεισμός-μαμούθ που ανύψωσε την Κρήτη και δημιούργησε τσουνάμι 12 μέτρων
Τρι Ιαν 02, 2024 8:52 pm από Admin
» Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής με την πρωτοποριακή τεχνική της ρομποτική
Παρ Δεκ 29, 2023 8:41 pm από Admin
» Ανοίγει η πλατφόρμα εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου – Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις
Πεμ Δεκ 28, 2023 9:38 pm από Admin
» Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αυξάνονται οι εισφορές τους το 2024 - Τα νέα ποσά
Τρι Δεκ 26, 2023 1:02 pm από Admin
» ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΨΟΥΜΕ;
Δευ Δεκ 25, 2023 9:36 pm από Admin
» Δερματικα προβληματα – μυκητιαση, αλλεργικη δερματιτιδα, ψωρα σκυλου
Δευ Δεκ 25, 2023 9:22 pm από Admin
» Λεϊσμανίωση (Καλαζάρ) : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δευ Δεκ 25, 2023 9:17 pm από Admin
» 35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
Πεμ Δεκ 07, 2023 9:14 pm από Admin
» Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ζωντανά ένζυμα στο μέλι
Πεμ Νοε 02, 2023 10:17 pm από Admin
» Τρεις νέες – τούρμπο ποικιλίες ελιάς με αντοχή στην βερτιτσιλίωση
Πεμ Σεπ 28, 2023 11:39 pm από Admin