Το Φαράγγι των Μύλων, μια εύκολη διαδρομή για την επόμενη εκδρομή σας!
Κάντε κλίκ στο παρακάτω link
Πρόσφατα Θέματα
RETHYMNO LIVE
ΕΛΛΗΝΑΣ... Ο ΑΕΤΟΣ!
ΡΕΘΥΜΝΟ
Crete-Guns
ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
Σελίδα 1 από 1
35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
06-12-2023 07:27
35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
Ο ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΜΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
Η τσικουδιά δεν είναι παρά άλλο ένα πολύ ισχυρό προϊόν της Κρήτης. Ισχυρά και αρωματικά αποστάγματα από σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας μπορούν να γίνουν ένας μοναδικός «πρεσβευτής» γεύσης του νησιού μας και σε αυτό έχει επενδύσει ο κ. Ηλίας Μελισσουργός με την δημιουργία της τσικουδιάς 35N, που οραματιζόταν επί 25 χρόνια μαζί με φίλους του και κατάφερε να υλοποιήσει το 2019 με ένα υπερσύγχρονο αποστακτήριο στο Ρέθυμνο!
Την Κυριακή η «35Ν» άνοιξε τις πόρτες της και υποδέχθηκε φίλους της οικογένειας Μελισσουργού και κυρίως φίλους της κρητικής τσικουδιάς. Είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις, που δημιουργεί ο Ηλίας Μελισσουργός και να μάθουν ποιο είναι το όραμα του για ένα ποιοτικό προϊόν, που μπορεί κάποιος να το βρει και στην πόλη του Ρεθύμνου, στο κατάστημα της Εθνικής Αντιστάσεως στο Ρέθυμνο και στο κατάστημα στο Σύνταγμα της Αθήνας!
Το 2019 άνοιξε το αποστακτήριο, το 2020 ξεκίνησαν οι εμφιαλώσεις, μας λέει ο Ηλίας Μελισσουργός και δίνει το στίγμα: «Είναι μία προσπάθεια 25 χρόνων με μία παρέα φίλων, που ζηλεύαμε τα αποστάγματα και θέλαμε να τα φτιάξουμε κι εμείς. Είναι μία προσπάθεια που επιχειρεί να κάνει το βατράχι … κύκνο», λέει και συμπληρώνει με νόημα: «Τα αμπελουργικά αποστάγματα και τη τσικουδιά της Κρήτης δεν μπορεί να την έχουμε να την διαχειριζόμαστε όπως το κάνουμε σήμερα. Την αδικούμε. Πρέπει να την παράξουμε με περισσότερη σοβαρότητα, να της δώσουμε την αξία που πρέπει, όπως τα ευρωπαϊκά αμπελουργικά αποστάγματα, που έχουν μια πολύ καλή παρουσία».
Στην αγορά βρίσκουμε μια πολυποικιλιακή τσικουδιά, μια μονοποικιλιακή από Μοσχάτο Σπίνας με όλα τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας ευδιάκριτα, μια ξανθιά τσικουδιά με μέλι που είναι ένα ευχάριστο κι ελαφρύ λικέρ με δυνατή ευωδιά και γεύση από θυμαρίσιο μέλι, και ακόμα δύο μονοποιλιακές τσικουδιές από στέμφυλα Syrah. Επίσης, είναι ιδιαίτερα περήφανος για την παλαιωμένη τσικουδιά σε βαρέλια, με παλαιώσεις που έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2012!
«Μια μεγάλη καριέρα θα κάνει στο μέλλον η παλαιωμένη τσικουδιά σε βαρέλια. Είναι ένα εξαιρετικό με εξαιρετικούς φίλους και εξαιρετικό κοινό. Έχουμε ξεκινήσει τις παλαιώσεις από το 2012-2014», λέει ο κ. Μελισσουργός.
Πρώτη ύλη από όλη την Κρήτη και απόσταση με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας
Κάνοντας μας την ξενάγηση, ο ίδιος ο κ. Μελισσουργός, η σύζυγος του Ζωή και η κόρη του Πηνελόπη, μας «μύησαν» στο αποστακτήριο. Η πρώτη ύλη, δηλαδή τα σταφύλια πρώτης ποιότητας, είναι από την Κρήτη, κυρίως από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.
Οι άμβυκες είναι σχεδιασμένοι με διπλούς πύργους κλασματικής απόσταξης, και λειτουργούν με θερμαντική πηγή τον ατμό, ο οποίος παράγεται με την καύση του ελαιοπυρήνα ή πυρηνόξυλου.
«Ανοίξαμε τις πόρτες στους ανθρώπους που αγαπούν τα αποστάγματα, που θέλουν να δοκιμάσουν, να μας γνωρίσουν, να δουν τις διαδικασίες και να τους καλύψουμε τις απορίες και να δοκιμάσουν ελεύθερα τα πάντα», καταλήγει ο κ. Μελισσουργός για την όμορφη αυτή εμπειρία στο αποστακτήριο, που βρίσκεται στο Σφακάκι.
https://www.goodnet.gr/
06-12-2023 07:27
35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
Ο ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΜΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
Η τσικουδιά δεν είναι παρά άλλο ένα πολύ ισχυρό προϊόν της Κρήτης. Ισχυρά και αρωματικά αποστάγματα από σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας μπορούν να γίνουν ένας μοναδικός «πρεσβευτής» γεύσης του νησιού μας και σε αυτό έχει επενδύσει ο κ. Ηλίας Μελισσουργός με την δημιουργία της τσικουδιάς 35N, που οραματιζόταν επί 25 χρόνια μαζί με φίλους του και κατάφερε να υλοποιήσει το 2019 με ένα υπερσύγχρονο αποστακτήριο στο Ρέθυμνο!
Την Κυριακή η «35Ν» άνοιξε τις πόρτες της και υποδέχθηκε φίλους της οικογένειας Μελισσουργού και κυρίως φίλους της κρητικής τσικουδιάς. Είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις, που δημιουργεί ο Ηλίας Μελισσουργός και να μάθουν ποιο είναι το όραμα του για ένα ποιοτικό προϊόν, που μπορεί κάποιος να το βρει και στην πόλη του Ρεθύμνου, στο κατάστημα της Εθνικής Αντιστάσεως στο Ρέθυμνο και στο κατάστημα στο Σύνταγμα της Αθήνας!
Το 2019 άνοιξε το αποστακτήριο, το 2020 ξεκίνησαν οι εμφιαλώσεις, μας λέει ο Ηλίας Μελισσουργός και δίνει το στίγμα: «Είναι μία προσπάθεια 25 χρόνων με μία παρέα φίλων, που ζηλεύαμε τα αποστάγματα και θέλαμε να τα φτιάξουμε κι εμείς. Είναι μία προσπάθεια που επιχειρεί να κάνει το βατράχι … κύκνο», λέει και συμπληρώνει με νόημα: «Τα αμπελουργικά αποστάγματα και τη τσικουδιά της Κρήτης δεν μπορεί να την έχουμε να την διαχειριζόμαστε όπως το κάνουμε σήμερα. Την αδικούμε. Πρέπει να την παράξουμε με περισσότερη σοβαρότητα, να της δώσουμε την αξία που πρέπει, όπως τα ευρωπαϊκά αμπελουργικά αποστάγματα, που έχουν μια πολύ καλή παρουσία».
Στην αγορά βρίσκουμε μια πολυποικιλιακή τσικουδιά, μια μονοποικιλιακή από Μοσχάτο Σπίνας με όλα τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας ευδιάκριτα, μια ξανθιά τσικουδιά με μέλι που είναι ένα ευχάριστο κι ελαφρύ λικέρ με δυνατή ευωδιά και γεύση από θυμαρίσιο μέλι, και ακόμα δύο μονοποιλιακές τσικουδιές από στέμφυλα Syrah. Επίσης, είναι ιδιαίτερα περήφανος για την παλαιωμένη τσικουδιά σε βαρέλια, με παλαιώσεις που έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2012!
«Μια μεγάλη καριέρα θα κάνει στο μέλλον η παλαιωμένη τσικουδιά σε βαρέλια. Είναι ένα εξαιρετικό με εξαιρετικούς φίλους και εξαιρετικό κοινό. Έχουμε ξεκινήσει τις παλαιώσεις από το 2012-2014», λέει ο κ. Μελισσουργός.
Πρώτη ύλη από όλη την Κρήτη και απόσταση με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας
Κάνοντας μας την ξενάγηση, ο ίδιος ο κ. Μελισσουργός, η σύζυγος του Ζωή και η κόρη του Πηνελόπη, μας «μύησαν» στο αποστακτήριο. Η πρώτη ύλη, δηλαδή τα σταφύλια πρώτης ποιότητας, είναι από την Κρήτη, κυρίως από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.
Οι άμβυκες είναι σχεδιασμένοι με διπλούς πύργους κλασματικής απόσταξης, και λειτουργούν με θερμαντική πηγή τον ατμό, ο οποίος παράγεται με την καύση του ελαιοπυρήνα ή πυρηνόξυλου.
«Ανοίξαμε τις πόρτες στους ανθρώπους που αγαπούν τα αποστάγματα, που θέλουν να δοκιμάσουν, να μας γνωρίσουν, να δουν τις διαδικασίες και να τους καλύψουμε τις απορίες και να δοκιμάσουν ελεύθερα τα πάντα», καταλήγει ο κ. Μελισσουργός για την όμορφη αυτή εμπειρία στο αποστακτήριο, που βρίσκεται στο Σφακάκι.
https://www.goodnet.gr/
Παρόμοια θέματα
» Τσικουδιά: Έρχεται βαριά φορολόγηση και περιορισμοί στη διακίνηση
» Η Κρητική Επανάσταση και ο ανεφοδιασμός της
» Η ΦΡΙΚΗ της ανθρωπότητας έχει όνομα ΝΕΑ ΤΑΞΗ- Παγκόσμια κυβέρνηση- Παγκοσμιοποίηση.
» Η ταινία που επιβάλλεται να δουν όλοι οι Ελληνες: Ο υπόκοσμος του Ηλία Πετρόπουλου [βίντεο]
» Η δράση του καπετάν Κατσιά από τα Σφακιά στην Κρητική Αντίσταση
» Η Κρητική Επανάσταση και ο ανεφοδιασμός της
» Η ΦΡΙΚΗ της ανθρωπότητας έχει όνομα ΝΕΑ ΤΑΞΗ- Παγκόσμια κυβέρνηση- Παγκοσμιοποίηση.
» Η ταινία που επιβάλλεται να δουν όλοι οι Ελληνες: Ο υπόκοσμος του Ηλία Πετρόπουλου [βίντεο]
» Η δράση του καπετάν Κατσιά από τα Σφακιά στην Κρητική Αντίσταση
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Φεβ 08, 2024 10:56 pm από Admin
» Ερευνα-σοκ! Ο αργός «θάνατος» του Ελληνα αγρότη με οργανωμένο σχέδιο
Τετ Φεβ 07, 2024 8:02 pm από Admin
» ΦΠΑ: Έρχεται η αυτόματη επιστροφή – Ποιους αφορά – Πότε θα ξεκινήσει
Πεμ Φεβ 01, 2024 11:42 am από Admin
» Η γλώσσα των κουτσαβάκηδων (το λεξικό της μαγκιάς)
Δευ Ιαν 29, 2024 8:39 pm από Admin
» Έρχεται νέο σύστημα με αυτόματες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για χρέη στην εφορία
Δευ Ιαν 22, 2024 2:40 pm από Admin
» Ενημέρωση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων
Τρι Ιαν 16, 2024 7:03 pm από Admin
» Πώς θα βρείτε τα «χαμένα» σας ένσημα πριν το 2002
Πεμ Ιαν 11, 2024 8:24 pm από Admin
» Ο σεισμός-μαμούθ που ανύψωσε την Κρήτη και δημιούργησε τσουνάμι 12 μέτρων
Τρι Ιαν 02, 2024 8:52 pm από Admin
» Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής με την πρωτοποριακή τεχνική της ρομποτική
Παρ Δεκ 29, 2023 8:41 pm από Admin
» Ανοίγει η πλατφόρμα εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου – Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις
Πεμ Δεκ 28, 2023 9:38 pm από Admin
» Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αυξάνονται οι εισφορές τους το 2024 - Τα νέα ποσά
Τρι Δεκ 26, 2023 1:02 pm από Admin
» ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΨΟΥΜΕ;
Δευ Δεκ 25, 2023 9:36 pm από Admin
» Δερματικα προβληματα – μυκητιαση, αλλεργικη δερματιτιδα, ψωρα σκυλου
Δευ Δεκ 25, 2023 9:22 pm από Admin
» Λεϊσμανίωση (Καλαζάρ) : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δευ Δεκ 25, 2023 9:17 pm από Admin
» 35Ν: Η κρητική τσικουδιά του Ηλία Μελισσουργού με όνομα και ποιότητα
Πεμ Δεκ 07, 2023 9:14 pm από Admin
» Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ζωντανά ένζυμα στο μέλι
Πεμ Νοε 02, 2023 10:17 pm από Admin
» Τρεις νέες – τούρμπο ποικιλίες ελιάς με αντοχή στην βερτιτσιλίωση
Πεμ Σεπ 28, 2023 11:39 pm από Admin
» Νέα απόφαση του ΣτΕ βγάζει οριστικά εκτός δασικών χαρτών 7 εκατ. στρέμματα
Παρ Μάης 05, 2023 11:15 pm από Admin
» Ανοίγει η πλατφόρμα για τα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη
Τρι Μάης 02, 2023 10:06 pm από Admin
» Πενταετής παραγραφή για τα χρέη στους ΟΤΑ
Παρ Απρ 14, 2023 9:35 pm από Admin
» ΕΣΠΑ: Τα 3 προγράμματα για να επενδύσουν οι αγρότες με κοινοτικό χρήμα
Τετ Μαρ 29, 2023 12:20 pm από Admin
» «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Βγήκε ο οδηγός του προγράμματος-Δικαιούχοι και προύποθέσεις (έγγραφο)
Πεμ Μαρ 23, 2023 11:54 pm από Admin
» Πως να φτιάξω μόνος μου θειασβέστιο;
Κυρ Φεβ 19, 2023 7:37 pm από Admin
» Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές!
Τρι Νοε 15, 2022 8:13 pm από Admin
» Επιστήμονες από την Κρήτη ρίχνουν φως σε βακτήριο που πλήττει καλλιέργειες, όπως την ελιά και το αμπέλ
Τρι Φεβ 08, 2022 12:00 pm από Admin
» Νομοπαρασκευαστική για τα κληροτεμάχια
Παρ Ιαν 21, 2022 9:00 pm από Admin
» Πες μου πού είναι το χωράφι σου, να σου πω τι θα φυτέψεις
Τρι Ιαν 04, 2022 7:05 pm από Admin
» Κρητικά λουκάνικα ξιδάτα
Παρ Δεκ 24, 2021 8:39 pm από Admin
» Ντουκιάνι: Ο ιερός χώρος των παλιών Κρητικών
Κυρ Νοε 14, 2021 8:47 pm από Admin
» Το μπόλιασμα (κέντρωμα) των δέντρων. Οι τρόποι και πότε γίνεται
Κυρ Οκτ 24, 2021 9:33 am από Admin